BETON POMPA OPERATÖRÜ ARAYANLAR

Posted on Updated on

Beton Pompa Operatörü Arayanlar operatörün kendi başına ve belirli bir süre içerisinde, mobil ve yer (sabit) beton pompa makinelerini, beton dökümüne hazırlama, beton dökme ve döküm sonrası bakım işlemlerini yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişi olması hususunda hassas davranması gerekir.

 Beton Pompa Operatörü Arayanlar iş sağlığı ve güvenliği ile çevresel önlemleri alarak, kalite sistemleri çerçevesinde, mesleği ile ilgili iş organizasyonu yapan, mobil ve yer (sabit) beton pompa makinelerini beton dökümüne hazırlayan, beton dökme ve döküm sonrası işlemlerini gerçekleştiren, makinenin periyodik bakımını yapan ve mesleki gelişime ilişkin faaliyetleri yürüten nitelikli bir kişi olmalıdır. Beton Pompa Operatörü Arayanların bilmesi gereken en önemli bilgi beton pompa operatörünün, ağır ve tehlikeli işlerde çalışabilecek sağlık raporuna sahip olması gerekir.

     Ayrıca, Beton Pompa Operatörü Arayanlar Beton Pompa Operatörünün meslek standardını esas alan ulusal yeterliliklere göre belgelendirme amacıyla yapılacak ölçme ve değerlendirme, gerekli şartların sağlandığı ölçme ve değerlendirme merkezlerinde yazılı ve/veya sözlü teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştirilecektir. Ölçme ve değerlendirme yöntemi ile uygulama esasları bu meslek standardına göre hazırlanacak ulusal yeterliliklerde detaylandırılır. Ölçme ve değerlendirme ile belgelendirmeye ilişkin işlemler Mesleki Yeterlilik, Sınav ve Belgelendirme Yönetmeliği çerçevesinde yürütülür.

     Kamyon üstü beton pompaları için kurulum safhası oldukça önemlidir. Beton Pompa Operatörü Arayanlar operatörün uygun ortamda çalışabilmesi için  Beton Pompası kurulumunda sabitleme ayaklarından zemine aktarılacak olan yükler göz önünde bulundurularak uygun zemin yapısı sağlanmalıdır. Yumuşak zeminlerde ayakların altı takozlarla desteklenmelidir. Mümkün mertebe eğimli yüzeylere kurulum yapmaktan kaçınılmalıdır. Dar alanda kurulum yapma durumu söz konusu ise, bomların çalışma alanına göre sabitleme ayaklarının açılımları dikkatli bir şekilde yapılmalıdır, denge açısından bu oldukça önemlidir.

Beton Pompa Operatörü Arayanlar operatörünün  Beton pompasının izin verilen maksimum çalışma açısının aşılmaması gerektiği konusunda bilgi sahibi olmalıdır. Beton Pompasının çalışma alanı içerisinde havai elektrik hatlarının olması riskli bir durumdur. Beton Pompa Operatörü Arayanlar Operatörün böyle bir durumda çok daha dikkatli olması gerekir. Bunların haricinde Beton pompasının çalışması sırasında herhangi bir problemle karşılaşmamak için; pompayı çalıştırmadan önce aracın yürüyen aksamlarını, elektrik ve elektronik aksamlarını, pompanın hidrolik ve mekanik sistemini ve emniyet sistemlerini de kontrol etmelidir. 

 

 

BETON POMPA OPERATÖRÜ ARAYANLAR’ için 4 yanıt

    bordür makinası said:
    Mart 24, 2015, 9:49 am

    bilgi için tesekkurler

    2 el briket makinası fiyatları said:
    Mart 27, 2015, 7:04 am

    paylaşım için tesekkurler

    brick making machine in south africa said:
    Nisan 8, 2015, 11:10 am

    teşekkür

    cement block making machine said:
    Nisan 11, 2015, 8:02 am

    thanks

Yorum bırakın